Asunnon ja alueiden hoidosta

18.05.2020

Asumisen viihtyisyyden ja mukavuuden ylläpitäminen on meidän jokaisen tehtävä. Piha-alueita siistitään ja pienempiä remontteja tehdään asukkaiden toimesta.

Tuloilmakoneen suodattimet täytyy jokaisen vaihtaa kahdesti vuodessa. Varastolta löytyy jokaiselle 2 pakettia uusia suodattimia.

Pesu- ja märkätilojen lattiassa olevat lattiakaivot on hyvä puhdistaa myös kaksi kertaa vuodessa. Pesualtaiden alla olevat hajulukot kannattaa puhdistaa kuukausittain.

Taloyhtiöllä on oma vakuutus joka korvaa vain kiinteistölle aiheutuneita vahinkoja. Lisäksi talkootöitä varten on otettu talkoovakuutus. Jokaisella osakkaalla olisi hyvä olla oma kotivakuutus, joka korvaa osakkaan omaisuuden, kodin ja esineiden vahingot sekä vastuuvakuutus, josta voi olla hyötyä jos asukas aiheuttaa toiminnallaan esim. vesivahingon tai tulipalon.

Paloturvallisuuteen täytyy myös kiinnittää huomiota. Osassa asunnoista saattaa olla vielä lähes alkuperäisiä (yli 10-vuotta vanhoja) palohälyttimiä ja nämä jokaisen osakkaan täytyisi vaihtaa uusiin. Lain mukaan jokaisessa asunnossa täytyy olla yksi palohälytin jokaista alkavaa 60 neliötä kohden.

Asunto-osakeyhtiölaissa on maininta osakkaan huolenpitovelvoitteesta. Tämä tarkoittaa sitä, että osakkaan on käytettävä lämmitystä ja ilmanvaihtoa normaalisti sekä vältettävä veden tarpeetonta käyttöä. Hallitus opastaa tarvittaessa osakkaita näissä asioissa.