Mäensyrjä sijaitsee keskellä kaikkea

13.08.2020

Mäensyrjän lähiympäristöstä löytyy kaikkea mitä tarvitsee.

Perheen pienimmille on leikkipaikkoja tarjolla. Haraholmanpuiston laivan muotoinen leikkipaikka sekä vasta remontoitu Hoviharjanpuiston leikkipaikka löytyvät 600-700 metrin etäisyydeltä. Lisäksi päivähoitopaikkoja on tarjolla useita. Parin sadan metrin etäisyydellä sijatsevat mm. Päiväkoti Sateenkaari sekä Kanervan Päiväkoti.

Muutaman metrin kauempana on yksi Kotkan suurimmista ala-asteista Mussalon koulu, jossa myös esikoulua järjestetään. Tänne on pienimpienkin turvallista yksin kulkea, sillä ylitettäviä autoteitä ei ole kuin yhden tien verran.

Tarhojen ja koulun lisäksi lähialueelta löytyy perheen liikuntaharrastuksiin runsaasti vaihtoehtoja. Noin 400 metrin päässä sijaitsee Mussalon liikuntahalli, jonka sisältä löytyy palloilu- ja kuntosali sekä mm. ilma-aserata. Yhtään kauemmas ei tarvitse mennä jos mielii kesäisin juoksemaan tai talvisin hiihtämään. Mussalon kuntorata on n. 2 kilometrin pituinen ja se on valaistu talviaikaan. Eikä yksi Suomen parhaimmista golfkentistä, Kotkan Golf Center tai uimaranta Santalahtikaan, liian kaukana ole.

Santalahden luontopolku on kesäisin suosittu reitti ja tämä löytyy noin 3 kilometrin päästä.

Lähikauppaan tai tankkausasemalle on matkaa reilu kilometri ja samasta paikasta löytyvät myös Postin sekä Matkahuollon palvelut. Lisäksi alueella on myös mm. baari, pitseria, seurakuntakoti, parturi, parkour ja voimistelu yms. palveluita tarjolla.

Mäensyrjä on sopivan keskeisellä paikalla joka suuntaan. Kymmenen minuutin ajomatkan päässä sijaitsevat mm. Kotkansaaren keskustan palvelut ja Kymenlaakson keskussairaala. Toiseen suuntaan pääset samassa ajassa vaikka valtatie E18:lle.

Merellinen ympäristö luo puitteet viihtyisälle asumiselle.